Handsfree integrujący się z MAXI DOT przy radiu SWING ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • alkeicam
    Classic
    • 2011
    • 17

mati160, dramat!

dla mnie lampy do Twojego modelu to tylko po lifcie

no ale jak Tobie się podoba to już yours business
  • _JJ_
    Drive
    • 2010
    • 69
    • Octavia III combi (5E5)

Witam, w połowie października odbiorę moją O2FL. Samochód będzie ze zwyczajnym SWING'iem ale z racji, ze nie chciałem się zablokować w dalszym upgradowaniu samochodu poprosiłem o MAX DOT. Na pierwszy rzut szukam czegoś co by działało, najlepiej jak GPS PREMIUM 3 (ponoć umie wyświetlać esy na MAXI DOT), z MAXI DOT ale nie potrzebowało dodatkowo bolero bądź columbusa. Na tą chwilę dam radę żyć bez navi wbudowanego a w domu walają się jeszcze ze 2 PNA plus IPhone. Jedyne co potrzebuję to by zestaw wczytywał książkę kontaktów, umiał wyświetlić jej pozycje na MAX DOT i informował również na tym wyświetlaczu kto dzwoni. Jestem świadom, że będę potrzebował esktra jeszcze kierownicę multifunkcyjną ale to przeżyję. Potrzebuję sensowną obsługę fona podczas jazdy ale nie rozumiem dlaczego skoda (i nie tylko: http://www.fiscon-mobile.eu/products...hp?brand=skoda) zmusza mnie bym miał bolero lub columbusa MAX DOT to świat i ludzie by prezentować informacje związane z telefonem.

[ Dodano: Pon 23 Sie, 10 09:34 ]
    Moja korespondencja z firmą FISCON naprowadziła mnie na ich inny model FISCON BASIC.
    Z opisu wygląda, że jest to to czego mi potrzeba:

Szkoda tylko, że cena taka wysoka Nie słyszeliście o innych tego typu zestawach ?
    Zależy mi na integracji z kierownica multifynkcyjną, MAXI DOT oraz na wyciszaniu radia przy przychodzącej rozmowie.
    pzdr,
    Jacek
    -----------------
    O2 FL AMBIENTE 1.4 TSI DSG Liftback

Komentarz

• _tm_
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 2333
      • Superb III (3V3)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM
      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Re: Handsfree integrujący się z MAXI DOT przy radiu SWING ?

Zamieszczone przez _JJ_
      Potrzebuję sensowną obsługę fona podczas jazdy ale nie rozumiem dlaczego skoda (i nie tylko: http://www.fiscon-mobile.eu/products...hp?brand=skoda) zmusza mnie bym miał bolero lub columbusa MAX DOT to świat i ludzie by prezentować informacje związane z telefonem.
      Ale przecież standardowy zestaw GSM II działa bez problemu z MAXI-DOTem i Swingiem. Robi dokładnie to co potrzebujesz - wczytuje sobie książkę telefoniczną i przy pomocy MAXI-DOTa pokazuje kto dzwoni oraz umożliwia wybranie numeru.
      S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
      Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
      -------------------------------------------------------------------------
      O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
      O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
      O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

_tm_, mógłbyś napisać dokładnie za co odpowiadają przyciski multikiery w przypadku zestawu GSM II?

Komentarz

• _tm_
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 2333
          • Superb III (3V3)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
          • CDAA 1.8 TSI 160 KM
          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez kross12
          _tm_, mógłbyś napisać dokładnie za co odpowiadają przyciski multikiery w przypadku zestawu GSM II?
          Mam multikierownicę z obsługą GSM (+100zł przy zamawianiu samochodu - przynajmniej w przypadku Yeti). Przycisk odpowiedzialny za telefon działa różnie w zależności od sytuacji:
          1. Gdy ktoś dzwoni to służy do odebrania połączenia, ale można też odebrać naciskając rolkę po prawej stronie kierownicy.
          2. Gdy nie dzwoni telefon to naciśnięcie przycisku przełącza MAXI-DOTa na książkę telefoniczną i rolką po prawej można sobie przewijać kontakty. Do książki telefonicznej można wejść też bez tego przycisku tylko potrzeba wykonać więcej kliknięć innymi przyciskami.

Komentarz

Podziękował

Komentarz

• _JJ_
              Drive
              • 2010
              • 69
              • Octavia III combi (5E5)

Zamieszczone przez _tm_
              Ale przecież standardowy zestaw GSM II działa bez problemu z MAXI-DOTem i Swingiem. Robi dokładnie to co potrzebujesz - wczytuje sobie książkę telefoniczną i przy pomocy MAXI-DOTa pokazuje kto dzwoni oraz umożliwia wybranie numeru.
              Niby masz rację ale z tego co słyszałem, to Skoda i w ogóle WV jakoś marnie ogarnęło współpracę poprzez BT i jest trochę telefonów, które nie zadziałają z tym zestawem.
              Oczywiście słyszałem o tym (tak mówił mi to handlowiec z Wimaru w Wawie na Jagiellońskiej), nie mam jak potwiedzić tej informacji.
              pzdr,
              Jacek
              -----------------
              O2 FL AMBIENTE 1.4 TSI DSG Liftback

Komentarz

• _tm_
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 2333
                • Superb III (3V3)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez _JJ_
                Zamieszczone przez _tm_
                Niby masz rację ale z tego co słyszałem, to Skoda i w ogóle WV jakoś marnie ogarnęło współpracę poprzez BT i jest trochę telefonów, które nie zadziałają z tym zestawem.
                Oczywiście słyszałem o tym (tak mówił mi to handlowiec z Wimaru w Wawie na Jagiellońskiej), nie mam jak potwiedzić tej informacji.
                Ja testowałem tylko HTC Touch Diamond i iPhone'a - działają bezproblemowo.

Komentarz

• miron75
                  Ambiente
                  • 2008
                  • 157

Zamieszczone przez _JJ_
                  Zamieszczone przez _tm_
                  Zgadza się. Mam zestaw Premium z VW (odpowiednik GSMIII w Skoda). Chcesz mieć pewność - musisz korzystać z Nokii - ćwiczyłem wiele modeli i każdy współpracował bez problemu (E50, E51, E65, E66, E9x). Protokół RSAP zastosowany przez producenta zestawu (Nokia AFAIK) jest "trochę" niestandardowy. Stąd preferowane są aparaty tegoż producenta.

Natomiast polecam zestaw RSAP, gdyż ma jedną zajebistą zaletę. Ponieważ karta SIM jest wypożyczana przez telefon komórkowy zestawowi, rolę hardware całkowicie przejmuje zestaw a komórka tylko ma trzymać połączenie BT bateria komórki trzyma bez kłopotu kilka dni, nawet jeśli rozmawiamy godzinami w samochodzie. Jak ktoś dużo gada, jest to niezaprzeczalna zaleta.

Do tego dochodzi zaleta w postaci zerowego kłopotu z zasięgiem, gdyż zestaw korzysta z zewnętrznej anteny. Sprawdziłem to na trasie Radom-Łódź przez Tomaszów. Zwyczajowo na odcinku prawie 100km nie bardzo było można pogadać przez komórkę, bo co chwila rwało połączenie. Na zestawie ten problem nie występuje.
                  Skoda Octavia II 1.9 BXE. 2006/12
                  było: 111KM / 275NM
                  jest: 143KM / 310NM

Komentarz

Pracuję...